Ось оригінальний рецепт традиційного британського десерту, який точно підштовхне вас до покупки лимонів!
У середньовіччі цей солодкий виріб застосовували як засіб проти застуд.
Цієї осені більшість людей обирають гарбузовий, яблучний або карамельний смаки, проте десерти можна приготувати і за допомогою лимонів. Користувач TikTok під нікнеймом "that40yearguy" поділився чудовим рецептом, який точно варто спробувати, передає Parade.
На думку автора, мова йде про традиційний британський десерт — лимонний поссет. У середньовіччі цей десерт представляв собою гарячий молочний напій, що використовувався для лікування простудних захворювань. Однак з плином часу поссет еволюціонував і здобув популярність як ніжний лимонний пудинг.
Щоб приготувати лимонний поссет, спочатку чоловік обирає п’ять лимонів і розрізає їх навпіл вздовж. Потім він акуратно видаляє м’якоть з кожної половинки, а шкірки відкладає вбік. У невелику каструлю він додає дві склянки густих вершків і дві третини склянки цукру. Далі, за допомогою соковидавлювача, вичавлює сік одного лимона прямо в каструлю з вершками і цукром. Він також додає цедру одного лимона і ретельно збиває суміш за допомогою вінчика. Після цього чоловік доводить суміш до кипіння і варить її протягом 10 хвилин.
Поки готується ваш поссет, розкладіть лимонні шкірки на деко. Коли суміш стане готовою, акуратно влийте її в лимонні оболонки. Поставте деко в холодильник на три-чотири години, або до моменту, поки пудинг не загусне. Коли пудинг досягне потрібної консистенції, ви можете насолоджуватися ним у чистому вигляді або ж прикрасити, посипавши цукром і карамелізуючи його за допомогою кулінарного пальника, як роблять для крем-брюле, - радять у Parade.
Не так давно кулінарний експерт поділилася рецептом приготування крем-брюле, що складається лише з п’яти складових. Вона зазначила, що цей десерт є простим у приготуванні і займає зовсім небагато часу.
Також відомий кулінар Мері Беррі поділилася рецептом шоколадного мусу. Цей десерт містить лише п'ять інгредієнтів і його можна збити менш ніж за годину.