Як споживання авокадо сприяє швидшому схудненню: основні плюси


Споживання авокадо сприяє зниженню ваги.

Багато людей задаються питанням, які продукти краще їсти, щоб схуднути. Чи існує список найкращих продуктів харчування, які можна придбати в будь-якому магазині і які є найефективнішими в боротьбі із зайвою вагою?

Користь авокадо для здоров'я вказує на те, що цей продукт є чудовим вибором для тих, хто прагне схуднути.

Авокадо, насправді, є однонасінною ягодою, походження якої з Мексики, проте воно суттєво відрізняється від інших ягід, таких як полуниця.

Авокадо має 322 калорії та містить 29,5 грамів жиру, що значно перевищує показники будь-якої іншої ягоди - у 10-20 разів. По суті, авокадо більше схоже на джерело жиру, ніж на фрукт. Проте саме наявність мононенасичених жирів у кількості 20 грамів на один плід робить авокадо унікальним і забезпечує йому репутацію корисного продукту.

Завдяки доведеній здатності знижувати рівень холестерину, пригнічувати відчуття голоду та навіть зменшувати жир на животі, авокадо є одним із найкращих продуктів для схуднення. Авокадо є одним із найкорисніших продуктів, які варто додати до свого раціону. Авокадо багатий усіма видами поживних речовин, які приносять користь організму багатьма способами, включаючи втрату ваги.

Науковці зазначають, що споживання авокадової олії, насиченої мононенасиченими жирними кислотами та олеїновими кислотами, може сприяти зниженню жирових відкладень у черевній області. Дієта, багата на мононенасичені жири, може запобігати накопиченню жиру навколо живота, знижуючи активність певних генів, відповідальних за жирові відкладення.

Одна столова ложка олії авокадо містить приблизно 120 калорій і 10 грамів мононенасичених жирів, що майже дорівнює показникам оливкової олії першого холодного віджиму. Завдяки надзвичайно високій точці димлення, ця олія ідеально підходить для смаження, оскільки при цьому не утворюються вільні радикали, що можуть негативно впливати на здоров'я.

Авокадо багате на вітаміни (фото: pixabay.com)

Авокадо може виявитися одним із найдієвіших способів подолання голоду, які відомі людині. Наукові дослідження свідчать, що споживання половини свіжого авокадо зменшує відчуття голоду приблизно на 40% протягом тривалого часу. Достатньо додати дві столові ложки гуакамоле до яєць, салатів, грильованого м'яса тощо, щоб подовжити відчуття ситості.

Наукові дослідження виявили, що щоденне вживання половини авокадо сприяє підвищенню загальної якості дієти та зменшує ризик розвитку метаболічного синдрому вдвічі.

Особи, які включають авокадо у свій раціон, не лише відзначають нижчий індекс маси тіла і меншу талію, але й споживають значно більше клітковини та вітаміну К – ключових поживних речовин, що сприяють схудненню.

Авокадо дієво знижує рівень холестерину. Дослідження виявило, що рівень ЛПНЩ, відомого як "поганий" холестерин, був нижчим у людей, які дотримуються дієти з авокадо, порівняно з тими, чий раціон має менший вміст жиру. Науковці зазначають, що мононенасичені жири, які містяться в авокадо, можуть бути ключовими у зниженні підвищених рівнів холестерину.

Авокадо містить антиоксиданти, які знешкоджують вільні радикали, що можуть пошкоджувати ДНК. Вільні радикали - це активні молекули кисню, які виникають як природні побічні продукти метаболічних процесів. Вони здатні запускати різноманітні ланцюгові реакції в організмі, що призводять до руйнування клітин і ДНК, створюючи різні проблеми зі здоров'ям.

Антиоксиданти в свіжих фруктах і овочах можуть допомогти нейтралізувати деякі вільні радикали, але вони не можуть досягти мітохондрій - основи вільних радикалів. Коли мітохондрії не функціонують належним чином, метаболізм працює менш ефективно. Вчені кажуть, що в країнах Середземномор'я, де оливкова олія, подібна до авокадо, є основою раціону, помічено значно нижчий рівень захворювань.

Related posts