Фантастичне апельсинове варення з... кабачків: львівський рецепт
Українські жінки, які піклуються про вітамінізацію своїх близьких в зимовий період, вміють готувати варення не тільки з фруктів, але й з овочів. Цю важливу тему підняла також львівська фудблогерка Лілія Цвіт.
Вона показала, наскільки просто можна зробити апельсинове варення з... кабачків, які залишилися після приготування інших страв.
За словами пані Лілії, вона готує це варення багато років і завжди в родині воно йде на "ура".
"Бо не нудне, з кислинкою і має смак апельсинів! Дуже пасує до пляцків, випічки, налисників тощо. Рецепт дуже простий, мінімум витрат", -- стверджує блогерка.
Набір продуктів дісно мінімальний:
Цього обсягу буде достатньо, щоб приготувати дві банки варення по 0,5 літра та одну банку об'ємом 0,25 літра.
Етапи процесу приготування
Кабачки почистіть від шкірки і насіння, поріжте кубиком і складіть у кастрюлю з товстим дном.
Влийте воду, додайте цукор і варіть хвилин 20, помішуючи.
Додайте порізані шматочками апельсини без кісточок, проваріть усе разом.
З використанням блендера перетворіть овочі та фрукти на пюре, а потім знову трохи проваріть його.
Розмістіть приготоване варення у стерильних чистих банках і закрийте їх для зберігання.
Взимку таке смачне варення стане справжньою знахідкою!
Не забудемо згадати ще один захоплюючий рецепт з Львова — грушеве повидло з вершковим відтінком смаку, що надає враження згущеного молока.