Неочікувані переваги гарбузових спагеті: наукові відкриття
З наближенням холодів, супермаркети наповнюються новими сезонними продуктами. І хоча багато хто захоплюється прянощами, варто звернути увагу також на інші осінні дари природи, які варто включити в свій раціон.
Одним із найпопулярніших продуктів нинішнього сезону став гарбуз. Цей овоч вражає багатством смаку та різноманітними способами приготування, що робить його чудовою заміною для макаронних виробів. Як зазначає eatthis.com, кабачок можна наповнювати овочами та сиром або запікати, додаючи трохи оливкової олії й солі.
Однак головна його перевага полягає не лише в чудових смакових властивостях, але й у насиченому складі поживних речовин. Дізнайтеся детальніше про корисні властивості спагеті з гарбуза.
Сприяє зміцненню кісток
Збереження кісткового здоров'я не обмежується лише споживанням молочних продуктів. Спагеті з гарбуза можуть відігравати важливу роль у запобіганні переломам. У кожній чашці цього овоча міститься 32,6 міліграма кальцію, що робить його відмінним джерелом цього необхідного мінералу. Дослідження, опубліковане в The BMJ у 2015 році, показало, що збільшене споживання кальцію з їжею підвищило щільність кісткової тканини на 1,8% у п'яти різних ділянках тіла у людей старше 50 років.
Знижує ймовірність розвитку раку товстої кишки
В одній чашці цього овоча міститься 2,17 грама харчових волокон, що становить приблизно 8% від рекомендованої добової норми для жінок. Дослідження, проведене у 2015 році та опубліковане в American Journal of Clinical Nutrition, показало, що збільшення кількості харчових волокон у раціоні значно зменшує ризик виникнення дистальної колоректальної аденоми.
Може поліпшити ефективність тренувань
Спробуйте замість протеїнових батончиків чи солодких напоїв для підвищення продуктивності під час тренувань додати до свого раціону спагеті з гарбуза.
Цей овоч забезпечує чудове джерело магнію, що сприяє підвищенню витривалості, оскільки на кожну чашку припадає 17 міліграмів цього мінералу. Дослідження, опубліковане у 2014 році в журналі PLOS One, виявило, що прийом магнієвих добавок сприяє підвищенню рівня глюкози в крові, що допомагає зберігати енергію під час фізичних навантажень.
Допомагає регулювати артеріальний тиск
Проблеми з високим кров'яним тиском є поширеними серед дорослого населення, проте додавання спагеті з гарбуза у ваш раціон може допомогти його контролювати.
Цей овоч містить 177 міліграмів калію на чашку, що допомагає знизити артеріальний тиск. Згідно з дослідженням, опублікованим у 2013 році в журналі The BMJ, підвищення споживання калію в раціоні сприяло зниженню артеріального тиску та зменшенню ризику інсульту на 24%.
Підвищує стійкість імунної системи
Щоб уберегтися від простудних захворювань та інфекцій у зимовий період, додайте до свого раціону гарбуз, який є чудовим джерелом вітаміну С.
У одній склянці цього овоча можна знайти 5,27 міліграма вітаміну C. Згідно з дослідженням, опублікованим у BMJ Global Health, цей вітамін сприяє зменшенню ризику та тривалості інфекцій верхніх дихальних шляхів.