Як ефективно очистити посуд від жиру: роль оцту та чайних пакетиків - корисні поради.
Нерідко в потоці робочих та особистих справ посуд на кухні може накопичуватися в мийці. Це призводить до того, що тарілки чи каструлі стають маснішими й мають вже характерний неприємний запах. Часом звичайний миючий засіб не може впоратися з проблемою, тому на заміну варто скористатися копійчаним засобом, який є вдома в кожного з нас.
Засіб для миття посуду ефективно очищує тарілки від залишків їжі, але для спеціальних форм для запікання з жиром та посуду з пригорілою їжею це завдання виявляється дещо складнішим, повідомляє "ТСН".
Тема чистоти решіток у духовці засяє новими барвами: розумні поради, які спростять їх очищення.
Якщо магазинний засіб не здатен впоратися, тоді від старих та масних плям використовуйте старий оцет. Все, що треба зробити - це додати 2 столові ложки в рідину для миття посуду. Завдяки цій маніпуляції каструлі та сковорідки вдасться відмити досить швидко. Оцет розчиняє жир за лічені секунди.
Інколи на обробній дошці можуть залишатися плями від жиру чи поганий запах від риби, який в'ївся в поверхню. У такому випадку треба скористатися лимонною кислотою чи свіжим лимоном. Його треба розрізати навпіл та протерти ним поверхню. Змивати дошку одразу не потрібно, зачекайте 15 хвилин, а тоді промийте під проточною водою.
Оцет допомагає розщеплювати жир / Фото Pexels
Якщо ж на тарілках чи сковорідці є старі засохлі плями, то відмити посуд можна за допомогою чайних пакетиків. Посуд треба помістити в глибокий тазик з гарячою водою та вкинути всередину кілька чайних пакетиків. Залишіть все відмокати на кілька годин, а тоді просто помийте. Застарілі плями та жир зійдуть досить швидко.