Запіканка з домашнього сиру та яблук без додавання цукру. Сьогоднішній рецепт.
Ця проста сезонна рецептура стане ідеальним доповненням до вашого сніданку або ж послужить легким десертом для тих, хто стежить за споживанням калорій. Запіканка з домашнього сиру та яблук відмінно поєднується з різноманітними джемами або сиропами. Вона припаде до смаку як дітям, так і дорослим.
Помістіть фініки у маленьку ємність та залийте їх гарячою водою, залишивши на п’ять хвилин. Якщо фініки не стали твердими і не висохли, їх можна не замочувати, згідно з інформацією на кулінарному блозі Picante Cooking.
У великій мисці з'єднайте домашній сир, яйця, кокосову стружку та кукурудзяне борошно, добре збивши. Фініки промийте, видаліть кісточки та наріжте на дрібні шматочки. Додайте їх разом із нарізаними яблуками до сирної маси та ретельно перемішайте.
Тонким шаром вершкового масла змастити форму для запікання. Посипати кукурудзяним борошном, струсити зайве. Перекласти сирну масу в підготовлену форму. Розрівняти та посипати зверху кокосовою стружкою.
Помістіть запіканку в розігріту до 180 градусів духовку та випікайте протягом 25-30 хвилин. Сирна запіканка повинна отримати апетитну золотисту скоринку. Подавати її з яблуками слід відразу після приготування, хоча вона також смачна і в охолодженому вигляді.