Запечена свинина: секрети приготування смачного м'яса в духовій шафі - легкий рецепт для запеченої грудинки | Кулінарні новини | FoodOboz
Запечена грудинка є класичною стравою для родинних свят. Це м'ясне блюдо часто подається з хріном або різноманітними соусами на ваш вибір. Воно стане відмінною альтернативою ковбасі. Завдяки наступній технології приготування, ви будете вражені смаком і текстурою готового продукту.
Ідея приготування смачної запеченої вирізки для святкового столу була представлена на Instagram фудблогеркою Катериною Мовчан (katarina movchan). Лимон надасть страві неповторного аромату та смаку.
1. Свинячу вирізку почистити від жиру та плівок. Покласти в миску.
2. Відокремити колючки від розмарину та дрібно подрібнити його.
3. Перекладіть суміш у чашу і додайте терту лимонну цедру, чорний перець, сіль, порошок часнику та коріандр.
4. Додати олію і добре перемішати.
5. Вмішайте пряну суміш у вирізку, ретельно перемішуючи, щоб маринад рівномірно покрив м'ясо.
6. Загорніть у плівку і помістіть в холодильник не менше ніж на півтори години.
7. Розігріти духовку до 180 градусів (верх-низ з конвекцією).
8. Помістіть вирізаний шматок на деко або в форму для випікання.
9. Запікати 40 хвилин.Тонкий шматочок вирізки запікається 25-30 хвилин.
10. Перекладіть готове м'ясо на тарілку та щільно накрийте фольгою. Дайте йому відпочити протягом 10-15 хвилин, а потім наріжте.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами: