Замороження кукурудзи на зимовий період: правильні методи та корисні поради.


У осінній період багато хто займається заморожуванням ягід для приготування компоту взимку. Проте, не варто забувати, що кукурудза також чудово зберігається у морозильній камері. Головне — знати, як правильно її підготувати та заморозити.

Насолодитися смачним качаном кукурудзи можна навіть взимку. Про те, як це правильно зробити розповіла американська дієтологиня Ліззі Стрейт. Ви можете її подрібнити чи морозити в качанах.

Також ознайомтеся з темою: Коли слід висаджувати моркву на зиму – важливо правильно визначити час.

Цей метод заморожування дозволить зберегти натуральний смак продукту та уникнути водянистої текстури. Під час приготування кукурудза залишиться хрусткою, а не перетвориться на кашу.

Перед самим процесом заморожування вам треба у великій каструлі помісити качани по всій довжині. Доведіть каструлю до кипіння. Звісно ж, що перед цим треба зняти листя та повністю її очистити. Якщо помітите гнилі ділянки - просто зріжте їх.

Коли вода закипить - вкиньте всередину качани кукурудзи та проваріть приблизно 5 хвилин. Попередньо наповніть миску крижаною водою. Спеціальними щипцями треба перекласти бланшовані качани в миску та залишити на кілька хвилин до повного остудження.

Щоб зберігати кукурудзу подрібненою, скористайтеся зубчастим ножем, щоб зрізати зерна з качанів. Тоді перекладіть їх в зіп-пакети видаливши звідти повітря. Аналогічно можете в пакети поставити цілі качани. Така кукурудза може зберігатися в морозилці хоч цілий рік.

Кукурудзу можна заморозити на зиму / Фото Pexels

В загальному, кукурудзу можна зберігати в морозильній камері без попереднього бланшування. Досить просто відокремити зерна і помістити їх у пакет для заморожування. Оптимально спожити таку кукурудзу протягом трьох місяців, хоча вона залишатиметься придатною до вживання до шести місяців.

Молода кукурудза володіє численними корисними якостями. Вона є джерелом вітамінів і клітковини, що позитивно впливають на здоров'я шкіри та волосся.

Окрім того, кукурудза містить сполуки, які позитивно впливають на зорову систему та здоров'я очей, а також містить фолієву кислоту, що підтримує здоров'я печінки.

Related posts