Як витиснути лимон до останньої краплі: секретний прийом від барменів - Hochu.ua
Що можна зробити з лимоном?
Ми вже ділилися секретами приготування яєць, щоб їх було просто очистити. Тепер готові поділитися ще одним цікавим лайфхаком, пов'язаним із барменським мистецтвом.
Кожен із нас стикався з моментом, коли потрібно вичавити лимон, і ви знаєте, що в ньому ще багато соку, але він не хоче піддаватися. Разом з pixelinform.com ми поділимося порадами, як вирішити цю проблему.
Ви коли-небудь помічали, що при вичавлюванні лимона залишається багато соку всередині? Існує простий спосіб вирішити цю проблему. Щоб дістати з цитруса максимум соку, його потрібно нагріти. Наберіть у каструлю теплу воду (близько 50°C). Опустіть лимон у воду на 2 хвилини.
Після цього візьміть лимон і дайте йому трохи постояти, щоб охолоне. Потім, зігнувши долоню, легенько натисніть на лимон і покатайте його по поверхні столу, щоб він став м'якшим. Тепер просто розріжте лимон на дві частини і витисніть сік.
Чому цей підхід є ефективним? Справа в тому, що гаряча вода сприяє розм’якшенню клітин лимона, що дозволяє вивільнити більшу кількість соку. Крім того, ми також згадували, чому варто додавати майонез до тіста для млинців.