Як приготувати лаваші в домашніх умовах: після цього рецепту ви забудете про магазинні!


Лаваш завжди стане в нагоді і дозволить створити смачну страву.

Для приготування цього страви вдома вам знадобляться лише борошно, сіль і вода. Немає потреби вмикати духовку — достатньо просто обсмажити на сковорідці.

Такий лаваш беззаперечно смачніший за магазинний, каже шеф-кухар Євген Клопотенко і поділився своїми секретами приготування лаваша.

Тайни

Зробити диво у вигляді лаваша з трьох простих інгредієнтів легко. Ретельно вимісіть тісто. Не полінуйтеся витратити на це хоча б хвилин 5, щоб воно було максимально однорідним та еластичним.

Ключовий момент полягає в тому, щоб після розділення тіста на частини, обережно загорнути кожну з них, ніби формуючи маленькі хлібці. Цей процес насичує тісто киснем, завдяки чому ваші лаваші стануть пухкенькими і з невеликими бульбашками, ніби в них міститься сода або кефір.

Якщо вас тягне на хрумкі закуски, насолоджуйтеся лавашами в гарячому вигляді, занурюючи їх у різноманітні соуси. Якщо ж ви плануєте щось загорнути в лаваш, складіть їх один на одного і накрийте рушником або загорніть у плівку. Після деякого часу вони стануть м'якшими та ніжнішими.

У глибокій тарілці поєднайте 450 г борошна з ½ чайної ложки солі, потім поступово додайте 250 г теплої води. Спочатку використайте ложку для змішування, а потім замісіть тісто руками до однорідності. Воно повинно бути еластичним. Оберніть його в харчову плівку і дайте постояти 20 хвилин.

Посипте робочу поверхню або дошку борошном і викладіть на неї тісто. Розріжте його на 12 рівних частин, вагою по 50-60 г кожна. Обімніть та підгорніть кожен кусочок, формуючи з нього кульку.

ОЗНАЙОМТЕСЬ ІЗ: Лаваш з тунцем для швидкого перекусу: збережіть рецепт від Євгена Клопотенка.

Розкачайте кожну порцію тіста до максимальної тонкості. Діаметр повинен бути приблизно таким же, як у сковороди, на якій ви збираєтеся готувати.

Розігрійте сковороду без додавання олії і підсушіть лаваші по одній хвилині з обох сторін.

Викладіть лаваші один на одного на тарілці і дайте їм охолонути.

Related posts