Як коректно готувати десерти в духовці: не всі мають цю інформацію.
Домашня випічка така ароматна. Її запах можна впізнати за тисячі кілометрів. Якщо ви хочете, щоб вона получалася ніжна та м'яка, пишна, важливо не тільки правильно замісити тісто, але а враховувати деякі нюанси безпосередньо при випіканні.
Деталі. Усі усвідомлюють, що дріжджове тісто не переносить протягів. Якщо ви готуєте з нього випічку, намагайтеся не відкривати дверцята духовки занадто часто. Різкі зміни температури завадять тісту правильно піднятися.
Ще одне важливе правило. Завжди заготовку з тіста треба ставити в попередньо розігріту духовку. Наприклад, для листкового або бісквітного тіста це апріорі важлива вимога.
Для успішного приготування білкового тіста важливо випікати його при низьких температурах. Підвищення температури може призвести до незадовільного результату.
Перед використанням пергаменту або форми їх слід обробити маслом або рослинною олією. Крім того, можна посипати поверхню манною крупою або сухарями для кращого результату. Не забувайте уважно стежити за часом приготування, рекомендованим у рецептах.