Рецепт молочного желе бланманже: як створити оригінальний десерт зі сметаною | FoodOboz


Бланманже, що в перекладі з французької означає "біле блюдо", є ніжним десертом у формі непрозорого желе. Його основними інгредієнтами є молоко, желатин та цукор. Цю страву легко приготувати, і вона завоювала серця мільйонів людей ще з дитинства.

Тому в Instagram фудблогер з ніком mil_alexx нагадав читачам рецепт цього десерту. Блогер також зазначив, що в дитинстві саме бламанже був його улюбленим десертом.

Складові для світлого шару

Складові для шоколадного моноліту

Метод приготування

1. Залити желатин водою і дати йому настоятися для набухання.

2. Додайте цукор, ванільний цукор і 50 мл води в каструлю, поставте на вогонь і зніміть з плити, коли почнуть з'являтися перші бульбашки.

3. Влити желатин у цукрову суміш і добре перемішати, потім додати сметану.

4. Перекласти в комфортну ємність і помістити в холодильник на 15-20 хвилин.

5. Щоб виготовити шоколадний шар, потрібно виконати ті ж два етапи, що й для попереднього шару.

6. В гарячий цукор введіть шоколад і добре перемішайте.

7. Желатин та сметану додати до суміші, розмішати та перелити до форми другим шаром.

8. Відправити до холодильника до повного застигання.

На OBOZ.UA ви також знайдете цікаві рецепти:

Related posts