Рецепт молочного желе бланманже: як створити оригінальний десерт зі сметаною | FoodOboz
Бланманже, що в перекладі з французької означає "біле блюдо", є ніжним десертом у формі непрозорого желе. Його основними інгредієнтами є молоко, желатин та цукор. Цю страву легко приготувати, і вона завоювала серця мільйонів людей ще з дитинства.
Тому в Instagram фудблогер з ніком mil_alexx нагадав читачам рецепт цього десерту. Блогер також зазначив, що в дитинстві саме бламанже був його улюбленим десертом.
Складові для світлого шару
Складові для шоколадного моноліту
Метод приготування
1. Залити желатин водою і дати йому настоятися для набухання.
2. Додайте цукор, ванільний цукор і 50 мл води в каструлю, поставте на вогонь і зніміть з плити, коли почнуть з'являтися перші бульбашки.
3. Влити желатин у цукрову суміш і добре перемішати, потім додати сметану.
4. Перекласти в комфортну ємність і помістити в холодильник на 15-20 хвилин.
5. Щоб виготовити шоколадний шар, потрібно виконати ті ж два етапи, що й для попереднього шару.
6. В гарячий цукор введіть шоколад і добре перемішайте.
7. Желатин та сметану додати до суміші, розмішати та перелити до форми другим шаром.
8. Відправити до холодильника до повного застигання.
На OBOZ.UA ви також знайдете цікаві рецепти: