Мариновані сливи: незвичайний рецепт заготовок на зимовий період.
Мариновані сливи з часником в ароматному маринаді можуть стати оригінальною стравою взимку на вашому столі. Спробуйте приготувати, щоб повторювати рік у рік.
Деталі: Щоб приготувати 1 кг слив, вам знадобляться такі інгредієнти:
Спершу слід добре промити сливи, висушити їх і акуратно розрізати, щоб вийняти лише кісточки. Часник необхідно очистити та розрізати навпіл.
Щоб приготувати сливи, їх слід наповнити часником і розмістити в попередньо стерилізованих банках. Далі в каструлю потрібно влити воду, додати сіль, цукор і спеції, а потім поставити на вогонь.
Коли вода почне кипіти, підтримуйте кипіння протягом 3-5 хвилин, після чого залийте сливи гарячим розсолом. Накрийте їх стерильними кришками і дайте настоятися протягом 4-6 годин.
Через вказаний час, охолоджений розсіл злити в каструлю та поставити на вогонь Після закипання продовжувати кип'ятити ще 2-3 хвилини.
Потім у розсіл додати оцет, перемішати та швидко залити сливи гарячою рідиною.
Закрийте банки стерильними кришками і загорніть їх. Згідно з традицією, розмістіть їх у прохолодному та темному місці на кілька днів, а потім перемістіть у постійне місце для зберігання.