Ціни на вершкове масло стали неймовірно високими: які альтернативи використовувати у випічці, щоб не втратити смак - Hochu.ua
Масло вершкове можна підмінити олією рослинного походження.
Ми ділилися порадами щодо вибору якісного вершкового масла. Цей інгредієнт надає випічці легкості та виразного молочного аромату. Проте в умовах стрімкого зростання цін на масло, його використання в тісті може викликати сумніви. Тому пропонуємо розглянути альтернативні варіанти.
У рецептах можна використовувати рослинну олію замість масла. Про це детально розповідаємо з "Порадницею".
Вам знадобиться будь-яка рафінована рослинна олія. Обирайте олію без запаху - і вперед. Цю заміну можна легко використати в легкій за текстурою випічці. Важливо лише правильно розрахувати кількість продукту.
Ця заміна не підходить, якщо для текстури тіста важливо використовувати тверде масло. Приміром, пісочне тісто або листкове не вийдуть з такою заміною.
Отже, чому б не скористатися можливістю зекономити в тих місцях, де це можливо? Ми також ділилися порадами про те, як витиснути з лимона максимум соку.