Чотири засоби, що сприяють регуляції рівня цукру та зниженню ваги | УНН


Моніторинг рівня глюкози в крові є ключовим аспектом для запобігання розвитку захворювань, зокрема діабету другого типу. Фахівець з харчування виділив ряд продуктів, які можуть стати корисними помічниками у досягненні цілей зниження ваги.

Згідно з інформацією, отриманою від Metropoles та Notícias ao Minuto, повідомляє УНН.

Деякі харчові продукти сприяють стабілізації рівня глюкози в крові та запобігають різким коливанням інсуліну, що, в свою чергу, пов'язано з накопиченням жирових відкладень. Цю інформацію наводить видання Metropoles.

Зокрема, дієтолог Тайз Бріто розкриває чотири надзвичайні продукти, здатні істотно трансформувати організм:

1. Імбир.

Одна з найвідоміших прянощів у світі, імбир також слугує природним захистом від вірусів, запалень та різних бактерій. Щодо регулювання рівня глюкози, Бріто підкреслює, що імбир містить гінгерол — сполуку, яка зазвичай становить 1-3 % (в основному в кореневищах імбиру) у формі ефірної олії. Гінгерол активує терморецептори, що надає імбиру потужні протизапальні властивості та допомагає контролювати рівень цукру в крові.

2. Чай зелений

Цей напій, що походить з рослини Camellia sinensis, вважається одним із найкорисніших для здоров'я на Землі.

Ароматний чай, плед і хороші серіали: що подивитись осінніми вихідними18 жовт. 2024, 17:29 * 18130 переглядiв

"Завдяки високому вмісту антиоксидантів, зокрема поліфенолів, а також своїй протизапальній властивості, зелений чай сприяє регулюванню рівня цукру в крові та підвищенню чутливості до інсуліну," - акцентує увагу дієтолог.

3. Аліюм (Часник)

Один із найпоширеніших і найвідоміших представників роду Цибуля, від латинської назви якого походить і загальнородова Allium. Лікарська і харчова культура, яка належить до спецій і є типовим компонентом кількох національних кухонь світу.

Часник впливає на продукцію інсуліну, що, в свою чергу, сприяє зменшенню ймовірності розвитку діабету 2 типу.

4. Золотистый корень

На думку спеціаліста в галузі харчування, цей продукт "включає в себе значну кількість антиоксидантів, вітамінів С і В6, а також містить залізо та кальцій". Додатково, він сприяє нормалізації рівня глюкози в організмі.

Related posts